Er zijn vele soorten aan stucwerk

Wat past er bij u? Tijdloos, modern of misschien authentiek.

Uw stukadoor helpt bij het maken van de juiste keuze

Omdat er zoveel verschillende soorten stucwerk zijn kunnen wij ons voorstellen dat de juiste keuze maken hierop niet gemakkelijk is. Wij geven u op deze pagina informatie over welke soorten stucwerk er beschikbaar zijn. U zult ook zien hoe de verschillende soorten eruit zien. Wij kunnen al deze stucwerken voor u verzorgen. Bel ons gerust even als u vragen heeft.

Spachtelputz

D eze gestructureerde afwerking met een korrel van 0,5 mm tot aan 2 mm is erg hard.Spachtelputz beschadigt niet zo snel maar is erg scherp van structuur. U zou uw arm kunnen bezeren als u er langs zou schaven.

Latex spuiten

Deze gespoten afwerking is met verf behandelt. Het is glad en strak en kan in de kleur die u wilt. Het latex spuitwerk is wel wat besmettelijker dan spachtelputz.

Spuitwerk

Spuitwerk kan in ieder gewenste korrel grote en kleur. Ook deze afwerking is wat besmettelijker dan spachtelputz maar zeker niet zo scherp.

Gipsplaten afwerken

Gipsplaten afwerken is in de meeste gevallen glad. Maar ook een sierpleister afwerking zoals spachtelputz is mogelijk. Gipsplaten lenen zich om alle verschillende soorten stuc aan te brengen.

Pleisterwerk

Glad stukadoorswerk genoemd pleisterwerk. Deze laag is glad en kan worden voorzien van een verflaag. Deze oplossing is een populaire keuze omdat het er simpelweg heel strak uitziet. Wanneer er in de nieuwbouw stucwerk aangebracht moet worden adviseren we altijd om te kiezen voor pleisterwerk. De reden hiervoor is dat er bij eventuele scheurvorming (die reëel is in de nieuwbouw) gemakkelijk hersteld kan worden.

Spackspuiten

Spack spuitwerk is een korrel die word aangebracht met de spackspuit. Deze korrel is vrij hard en ongeveer 2 mm dik. Wel is spackspuitwerk gevoelig voor eventuele beschadigingen en is niet zo makkelijk te repareren.

Leemstuc

Dit is een soort stucwerk dat volledig gemaakt is van natuurlijke materialen. De materialen die altijd verwerkt zijn in leemstuc zijn zand, leem en water. Daarnaast worden er nog andere bestandsdelen toegevoegd om een specifiek resultaat te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan stro of zaagsel.

Buiten stucwerk

Kan in alle soorten afwerkingen als deze maar cement gebonden zijn. Dit is vanwege het feit dat het stucwerk of pleisterlaag tegen vocht bestand moet zijn.

Mortex, beton ciré

Mortex, beton ciré is een multifunctionele pleister die bescherming biedt tegen vocht, het materiaal is namelijk waterdicht en heel geschikt voor het afwerken van wanden, vloeren, meubels en aanrechtbladen. Het kan op een groot aantal ondergronden worden aangebracht en is in heel veel kleuren verkrijgbaar.

Inspiratie nodig?

Wij komen vrijblijvend lang om uw wensen en inspiratie te bespreken.

U weet wat u wilt?

Neem op werkdagen contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.